Proste ciasto z dodatkiem dojrzałych moreli oraz z rosterem morelowym. CIASTO Z MORELAMI SKŁADNIKI 1 kilogram dojrzałych moreli; 250 gramów miękkiego masła; 90 gramów cukru pudru; ekstrakt waniliowy; 7 żółtej jajek; 5 białek jajek; 150 gramów cukru trzcinowego; 300 gramów mąki pszennej; roster morelowy; szczypta soli; przepis na ciasto z morelami i rosterem morelowym Artykuł Ciasto z morelami i rosterem morelowym pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . czytaj dalej...
Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.