Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe

Składniki : 3 słoiki po 1 litrze • ​1 kg jędrnych niedużych ogórków Zalewa : • 1 i 1/2 litra wody • 250 ml octu 10% • 3 łyżki cukru • 1 łyżka soli Dodatki : • 3 ząbki czosnku • 3 liście laurowe • 3 gałązki kopru (na łodyżce) • 3 łyżki białej gorczycy • kawałek chrzanu • kilka ziaren czarnego pieprzu • kilka ziaren ziela angielskiego • kawałek marchewki Przygotowanie : Ogórki umyć i ułożyć w 3 słoikach o pojemności 1 litra. Do słoików włożyć dodatki. Składniki zalewy zagotować. Zalać nią ogórki i zakręcić pokr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.