Ciasto czekoladowe z gruszką,migdałami i skórką z pomarańczy

Ciasto czekoladowe z gruszką,migdałami i skórką z pomarańczy

Ciasto czekoladowe z gruszką,migdałami i skórką z pomarańczy

Składniki : 3 - 4 szt. jak najmniejszych gruszek Ciasto: 150 g masła 150 g cukru białego drobnego  Budyń do ciast i kremów czekoladowy smak  4 łyżki kakao  150 g mąki pszennej  100 g mielonych migdałów  skórka z jednej pomarańczy  migdały w płatkach do dekoracji  4 jajka , cukier puder do posypania ciasta  Przygotowanie: Gruszki obierz tak,aby pozostały w swoim kształcie.Jeżeli są bardzo twarde i kwaśne,możesz je krótko zblanszować we wrzątku z dodatkiem cukru i soku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.