🌙 Nocne bułki – świeże i chrupiące o poranku

🌙 Nocne bułki – świeże i chrupiące o poranku

🌙 Nocne bułki – świeże i chrupiące o poranku

Przepis na : śniadanie

Nie ma nic piękniejszego niż zapach świeżo upieczonych bułeczek o poranku. Ten przepis to świetne rozwiązanie dla osób, które wieczorem chcą przygotować ciasto, a rano – bez wielkiego wysiłku – cieszyć się pachnącym, domowym pieczywem. Ciasto wyrasta przez noc w lodówce, dzięki czemu bułeczki mają wyjątkowy smak i delikatną strukturę. Przygotowanie: Wieczorem: Drożdże rozetrzyj z cukrem i letnią wodą, odstaw na kilka minut, aż zaczną pracować. Do dużej miski wsyp mąkę i sól, dodaj olej oraz rozczyn drożdżowy. Z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.