Młoda kapusta duszona na maśle

Młoda kapusta duszona na maśle

Młoda kapusta duszona na maśle

Przepis na : obiad

Młoda kapustka z marchewką oraz koperkiem duszona na maśle i zagęszczona zasmażką z cebulą.  Przygotowana według przepisu mojej mamy - stary i sprawdzony przepis. Gotowa w 20 minut! Pyszna, szybka i prosta potrawa sezonowa, którą można podać jako samodzielne danie, np. z pieczywem lub jako dodatek do obiadu. Składniki: 1 mniejsza główka młodej kapusty 1 marchewka 1 mała cebulka 1 pęczek koperku 3 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz ziele angielskie, liść laurowy odrobina kminku (opcjonalnie) 1/2 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.