Udka w paprykowej marynacie

Udka w paprykowej marynacie

Udka w paprykowej marynacie

 To jedna z najlepszych marynat do kurczaka, jakie robiłam. Zachęcam do wypróbowania.  Składniki: 6 udek Marynata:   1/3 szklanki wody gazowanej  1/3 szklanki oleju 2 łyżki czosnku granulowanego 2 łyżki słodkiej mielonej papryki  1 łyżka ostrej mielonej papryki  1 łyżeczka pieprzu 1,5 łyżeczki soli  Dodatkowo:  1/2 szklanki dowolnej śmietanki - można pominąć Sposób przygotowania:  1. Mięso umyć i osuszyć.  2. Składniki marynaty wymieszać w misce. Dodać do mięsa ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.