Sos grzybowy z natką pietruszki
Sos grzybowy z natką pietruszki
Ostatnio byliśmy na grzybach, a że sezon się powoli kończy, to pasowało przynajmniej raz zrobić sos grzybowy. Tym razem według nieco innej receptury niż robię zazwyczaj. Sosik bardzo smaczny! Składniki: 500 g świeżych leśnych grzybów - u mnie podgrzybki i maślaczki 2 pełne łyżki masła 1 mała cebulka 2-4 ząbki czosnku mały kubek śmietany 30% (200g) sól, pieprz natka pietruszki 1 łyżka octu jabłkowego Sposób wykonania: 1. Oczyszczone grzyby dowolnie pokroić, cebulę i czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać masło, dod... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani
Autor
Ania Z
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grzyby, sosy
Inne przepisy z Kuchnia domowa Ani
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję