W zeszłym sezonie przekładałam piernik dojrzewający masą orzechową oraz powidłami. W tym roku obowiązkowo powtórka! Składniki: 300 g mielonych orzechów włoskich 1/2 szklanki śmietanki 30% 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 6 ml spirytusu / rumu Sposób przygotowania: 1. Śmietankę, mleko i cukier zagotować. Gorącą mieszanką zalać zmielone orzechy włoskie, a na koniec dodać alkohol. 2. Piernikowe blaty przekładać ciepłymi masami: blat - ciepłe powidło - masa orzechowa - blat ciepłe powidło - masa orzec... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...