Masa orzechowa do piernika staropolskiego

Masa orzechowa do piernika staropolskiego

Masa orzechowa do piernika staropolskiego

 W zeszłym sezonie przekładałam piernik dojrzewający masą orzechową oraz powidłami. W tym roku obowiązkowo powtórka! Składniki: 300 g mielonych orzechów włoskich 1/2 szklanki śmietanki 30% 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 6 ml spirytusu / rumu Sposób przygotowania: 1. Śmietankę, mleko i cukier zagotować. Gorącą mieszanką zalać zmielone orzechy włoskie, a na koniec dodać alkohol. 2. Piernikowe blaty przekładać ciepłymi masami: blat - ciepłe powidło - masa orzechowa - blat ciepłe powidło - masa orzec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.