Karkówka lub schab parzone w herbacie

Karkówka lub schab parzone w herbacie

Karkówka lub schab parzone w herbacie

 Własnej roboty wędlinka to prawdziwy skarb. Od koleżanki dostałam świetny przepis na mięso parzone w naparze z herbaty. Robiłam już kilka razy. Za każdym razem wychodzi pysznie! Zapraszam po przepis. Taka domowa wędlina będzie świetnym dodatkiem na stół świąteczny. Składniki: 2 kg schabu lub karkówki 2 łyżki soli peklowej 1 łyżka soli kuchennej Zalewa: 2 litry wody 5 torebek czarnej herbaty - najlepiej Lipton 2 łyżki domowej lub kupnej vegety 6 ziaren pieprzu 3 ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe 5 ząbk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.