
Uwielbiamy jajka, a te przeszły wszelkie moje najśmielsze oczekiwania! Po prostu petarda! Szybkie i proste w przygotowaniu, a smak...rewelacja. Musicie sami spróbować! Składniki (na 1 większy lub 2 mniejsze półmiski): 6-8 jajek 1 ogórek 1 pęczek rzodkiewki 2 ząbki czosnku 2 łyżki kukurydzy z puszki 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz szczypta soli siekany koperek siekany szczypiorek lub zielona cebulka rzeżucha Sposób przygotowania: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pr... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...