Uwielbiamy jajka, a te przeszły wszelkie moje najśmielsze oczekiwania! Po prostu petarda! Szybkie i proste w przygotowaniu, a smak...rewelacja. Musicie sami spróbować! Składniki (na 1 większy lub 2 mniejsze półmiski): 6-8 jajek 1 ogórek 1 pęczek rzodkiewki 2 ząbki czosnku 2 łyżki kukurydzy z puszki 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz szczypta soli siekany koperek siekany szczypiorek lub zielona cebulka rzeżucha Sposób przygotowania: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...