Dziś przychodzę do was z propozycją na wielkanocny stół i nie tylko. Składniki (na dwa małe półmiski): 8 jajek Sos: 1 słodka pomarańczowa papryka 1 słodka czerwona papryka 2 ogórki kiszone 1 łyżka posiekanej zielonej cebulki 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy stołowej 1 łyżeczka musztardy francuskiej sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i przekroić na połówki. 2. Ogórki kiszone i kolorowe papr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...