Czekoladowe bezowe ciasteczka z migdałami

Czekoladowe bezowe ciasteczka z migdałami

Czekoladowe bezowe ciasteczka z migdałami

 Fajne chrupiące ciasteczka na świąteczny stół. Jest z nimi trochę zabawy, ale warto. Upiekłam je w weekend i już czekają na święta. Składniki (na około 60 sztuk): 4 białka szczypta soli 50 g tartej gorzkiej czekolady 150 g cukru pudru lub drobnego cukru 250 g mielonych migdałów (u mnie 200 g migdałów i 50 g orzechów włoskich) Dodatkowo: opłatki lub cienki wafel migdały bez skórki (u mnie gotowe blanszowane) Sposób przygotowania: 1. Z wafli lub opłatków wyciąć kółka o średnicy 4-5 cm. Użyłam do tego metalow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.