Wieprzowina duszona w warzywach

Wieprzowina duszona w warzywach

  Wieprzowina , schab karkowy lub środkowy duszony w warzywach. Schab środkowy lub karkowy ok. 1,5 kg., 2 średnie bataty, 4 marchewki, biała część pora, 2 - 3 cebule, 3 ząbki czosnku, 0,5 łyżeczki ostrej papryki w proszku, 1 łyżeczka słodkiej papryki, sól, cukier, 6 – 8 ziaren pieprzu, 3 ziela angielskie, 1 listek laurowy, 3 – 4 łyżki smalcu, Cebule pokroić w grubsze ćwierćplasterki. Marchewkę pokroić w grubsze półplasterki. Bataty pokroić w kotkę. Pora pokroić w półplasterki. Czosnek rozgnieść. Mięso podsma...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.