Udziec jagnięcy pieczony w niskiej temperaturze

Udziec jagnięcy pieczony w niskiej temperaturze

Udziec jagnięcy pieczony w niskiej temperaturze

udziec jagnięcy – około 1,4 kg, 1 cytryna kiszona, 3 młode cebulki, 4 ząbki czosnku, garść gałązek mięty, garść gałązek tymianku, sól, 100 ml oliwy, 1/2 ostrej papryczki, Cytrynę i cebule pokroić na ósemki. Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą. Papryczkę posiekać. Udziec oprószyć solą. Zioła i przyprawy podzielić na dwie części. Jedną częścią wyłożyć dno naczynia. Na ziołach ułożyć udziec, obłożyć resztą ziół i przypraw. Polać oliwą, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni. Piec około 5 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.