Ragout z dzika w porterze
Ragout z dzika w porterze
Ragout z dzika w ciemnym, mocnym piwie, w porterze. Mięso pokroić w kostkę o boku mniej więcej 3 – 4 cm, oprószyć solą i mąką. Cebule pokroić w cienkie półplasterki. Czosnek rozgnieść. Na patelni rozgrzać smalec, wrzucić mięso i szybko podsmażyć do zrumienienia. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Na patelnie wrzucić cebulę, oprószyć ją solą i cukrem. Podsmażyć. Dodać czosnek, rozmaryn, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Chwilę razem poddusić. Przełożyć cebulę do naczynia z mięsem. Na pateln... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu królestwo garów
Autor
królestwogarów
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kasza gryczana
Inne przepisy z królestwo garów
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję