Przepiórki w ziołach

Przepiórki w ziołach

Przepiórki w ziołach

4 przepiórki, sól, 3 ząbki czosnku, 1/2 chili, masło i oliwa do smażenia, 2 łyżki posiekanych świeżych ziół (mięta, melisa, tymianek, kolendra), 1/2 kostki masła Przepiórki umyć, oczyścić, odciąć kuper, końcówki skrzydełek, pozbawić resztek piór, osuszyć.  Perliczki przeciąć wzdłuż mostka na pół, rozłożyć. Lekko osolić. Na patelni rozpuścić po 2 łyżki masła i oliwy. Dodać obrany i przekrojony czosnek oraz przekrojone chili. Smażyć aż czosnek nabierze jasno złotego koloru. Wyjąć, nie wyrzucać. Na tłuszczu uło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.