Kisiel z rabarbaru z truskawkami
Kisiel z rabarbaru z truskawkami
Przepis na : deser
Kiedyś, dawno, dawno temu bardzo popularnym deserem był kisiel, ale kisiel nie z torebki, a przygotowywany w domu. W przedwojennej Polsce kisiel był deserem o bardziej zwięzłej konsystencji niż obecnie. "Kisielkiem nazywa się pewien rodzaj galarety nieprzeźroczystej, do której zamiast żelatyny używa się mąki kartoflanej" . Kucharka polska M. Litwinka, 1914/8 ? Przygotowywano go w formach z których przed podaniem wyjmowano go na talerz, tak jak kisielek czekoladowy . W czasach PRL-u był „luźniejszy” p... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu królestwo garów
Autor
królestwogarów
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
truskawki
Inne przepisy z królestwo garów
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję