Kisiel z rabarbaru z truskawkami

Kisiel z rabarbaru z truskawkami

Kisiel z rabarbaru z truskawkami

Przepis na : deser

Kiedyś, dawno, dawno temu bardzo popularnym deserem był kisiel, ale kisiel nie z torebki, a przygotowywany w domu. W przedwojennej Polsce kisiel był deserem o bardziej zwięzłej konsystencji niż obecnie. "Kisielkiem nazywa się pewien rodzaj galarety nieprzeźroczystej, do której zamiast żelatyny używa się mąki kartoflanej" . Kucharka polska   M. Litwinka, 1914/8 ? Przygotowywano go w formach z których przed podaniem wyjmowano go na talerz, tak jak kisielek czekoladowy . W czasach PRL-u był „luźniejszy” p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję