KURZE ŻOŁĄDKI W SOSIE KOPERKOWYM

KURZE ŻOŁĄDKI W SOSIE KOPERKOWYM

KURZE ŻOŁĄDKI W SOSIE KOPERKOWYM

  Bardzo fajne danie z popularnego,taniego produktu czyli-dziś w roli głównej "Podroby".   1 kg.drobiowych żołądków 1 marchewka pół pęczka  koperku 1 cebula 1/2 szkl.bulionu drobiowego 4 łyżki smietanki kremówki 30 % po 1 łyżce mąki i masła sol pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Żołądki czyścimy.Zalewamy je wodą,gotujemy 10 min.Odcedzamy.Zalewamy znów świeżą wodą,solimy.Gotujemy 1.5 godz.Warzywa obieramy.Marchewkę ścieramy,a cebulę siekamy.Oba składniki podsmażamy na maśle.Oprószamy mąką.Mieszam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.