Golonka z praski

Golonka z praski

Golonka z praski

Golonka parzona w prasce wyłożonej skórą - prosto, bez przepychu przypraw, ponieważ cytując znajomego, od którego mam przepis "mięso ma smakować mięsem, a nie składem zielarskim". Golonkę parzymy inaczej niż tradycyjne wyroby z praski - zazwyczaj mięsa parzy się do osiągnięcia zadanej temperatury wewnątrz wyrobu i od razu hartuje. Założenie to nie dotyczy jednak mięs ścięgnistych i zawierających przyczepy, do których golonka niewątpliwie należy. Wyrób z golonki parzony w ten sposób jest delikatny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocham..lubię..gotuję..

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję