Wędzona ośmiornica

Wędzona ośmiornica

Wędzona ośmiornica

Składniki: ośmiornica mrożona - cała 10 kulek ziela angielskiego 15 ziaren pieprzu czarnego płaska łyżka soli niejodowanej  3 - 5 liści laurowych Przygotowanie: Do wielkiego gara wlewamy wodę i wrzucamy wszystkie kulki i liście. Dorzucamy kryształki soli i czekamy aż woda się zagotuje. Ośmiornicę najlepiej nabyć już uprzednio mrożoną, albowiem oszczędzimy sobie w ten sposób mozolnego procesu zmiękczania zwierzęcia, którego nie będę opisywać. Gdy rozmrozimy ją, to umyjmy pod bieżącą wodą i pozbądźmy si... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karczma Honorietty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję