Grzane piwo z żółtkiem - idealne na przeziębienie

Grzane piwo z żółtkiem - idealne na przeziębienie

Grzane piwo z żółtkiem - idealne na przeziębienie

Grzane piwo z jajkami - rozgrzewająca bomba Składniki na piwnego grzańca z żółtkami 500 ml jasnego piwa 2 żółtka 1 duża łyżka drobnego cukru 1 łyżka miodu cynamon i goździki do smaku (można zastąpić przyprawą do grzańca lub przyprawą piernikową) Piwo podgrzać z przyprawami oraz miodem. Uwaga! nie można  dopuścić do wrzenia. Żółtka utrzeć rózgą z cukrem na puszystą masę lub ubić mikserem. Ważne, żeby żółtka ubijać w większym garnku, który można postawić na parze. Naczynie z ubitą masą jajeczną postawić nad ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotujemy i jemy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.