Ostatnimi czasy zrobiła się "moda" na masło orzechowe. W sklepie mamy wybór przeróżnych marek, smaków. Ale najsmaczniejsze jest domowe! W przygotowaniu jest banalne, ale za to smak nieporównywalny. A zatem zapraszam do dalszej części wpisu ! Składniki ( na 3 słoiki po 350 ml): 800 g orzeszków ziemnych solonych Przygotowanie: Na rozgrzanej patelni prażymy orzechy prażymy przez 5-7 minut. Następnie wrzucamy orzeszki do rozdrabniacza i mielimy przez 12-15 minut. Po tym czasie przekładamy do słoików i got... czytaj dalej...
Nazywam się Magda, mieszkam w Białymstoku. Gotowanie sprawia mi wielką frajdę. Lubię coraz wynajdywać nowe przepisy, produkty, a następnie testować je i próbować. Założyłam tego bloga z myślą o tym by móc dzielić się sprawdzonymi przeze mnie przepisami razem z wami! Zapraszam do korzystania z przepisów i jak również do odwiedzin :)