Wolnopieczone udka musztardowo-miodowe

Wolnopieczone udka musztardowo-miodowe

Wolnopieczone udka musztardowo-miodowe

Delikatne, soczyste i długo pieczone udka kurczaka w przepysznej marynacie musztardowo-miodowej. Smakują genialnie. Składniki: 6 udek z kurczaka 2 łyżki miodu 2 łyżki oliwy + 2łyżki do smażenia 3 łyżki musztardy miodowej 3 łyżki musztardy 1 cebula sól, pieprz Miód, oliwę, musztardy, mieszamy w miseczce. Udka nacieramy solą i pieprzem, dokładnie smarujemy marynatą, wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej całą noc. Dwie łyżki oliwy rozgrzewamy na patelni, podsmażamy udka na złoto. Cebulę obieramy,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie i blogowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.