Czary… mam dzisiaj prawdziwą wiosnę w szklance i napatrzeć się nie mogę. To niezwykle efektowna i smaczna lemoniada z lekkim posmakiem fiołków. Bardzo prosty sposób na wykorzystanie tych małych, fioletowych kwiatuszków w kuchni, a zarazem w pełni obrazujący ich magię zmiany koloru. Dlatego jak najszybciej wybierzcie się na wiosenny spacer, zbierzcie mały fioletowy bukiecik, nacieszcie się jego zapachem, a później zróbcie pyszny, orzeźwiający napój. Składniki (750 ml): 1/2 szklanki płatków/kwiatów fiołka... czytaj dalej...
Bloga traktuję jak swoistą formę własnego idealnego „przepiśnika”. Braki w zdolnościach kulinarnych postaram się nadrobić szczyptą fantazji i i dużą porcją ryzyka. Możecie się spodziewać świeżego spojrzenia na tradycyjne przepisy jak i ponadczasowych przepisów naszych babć, które nie wymagają już żadnych ulepszeń. Bo z gotowaniem jest jak z życiem… należy dążyć do harmonii….czasami słodząc kilkoma łyżeczkami cukru, a czasami podkręcając smak odrobiną chili. Jedno jest pewne każde danie będzie okraszone dużą ilością „serca”.