W naszych sklepach coraz łatwiej jest kupić włoską, zieloną odmianę kalafiora romanesco o pięknie ukształtowanych różyczkach. W smaku przypomina tradycyjnego białego kalafiora, za to bardzo ładnie prezentuje się w daniach. Można go jeść na surowo a można ugotować, upiec, usmażyć. PRZEPIS JAK UGOTOWAĆ KALAFIOR ROMANESCO Przygotowanie kalafiora: 1. Kalafiora kroimy w różyczki mniej więcej tej samej wielkości. 2. Różyczki kalafiora wrzucamy na kilka minut do miski z zimna wodą i łyżką octu (pozbawi on wszelkich żyj... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...