
Jak przeżyć Święta i nie nabrać zbędnych kilogramów? I jeszcze, żeby nie spędzić tego czasu przy pustym talerzu? Brzmi jak pytania retoryczne? Jest odpowiedź: znaleźć rozsądne zamienniki. Zamiast tłustych mięs, kremów, ciast i sałatek przygotować pożywne, smaczne i zdrowe dania. Wydawałoby się, że na Boże Narodzenie nie ma z tym problemu. Wigilia i tak jest postna. A w pozostałe dni zjadamy wszystko co zostało ze Świętego Wieczoru. Grzybki, pierogi, uszka, zupy. Wiadomo, że każdy szykuje tyle jedze... czytaj dalej...
Serdecznie zapraszam na mojego bloga. Bardzo lubie piec, gotowac, namietnie podrozuje i robie zdjecia. Po prawie 20-letnim pobycie w Eifel, krainie geograficznej na terenie trzech panstw: Niemiec, Belgii i Luksemburga, chcialabym sie podzielic z Wami regionalnymi przepisami. Bardzo lubie kuchnie polska, chociaz niezbyt smakuje mi mieso. Lubie wszystie salatki, surowki, gotowane warzywa, zupy i zapiekanki. Jednak najwieksza slabosc mam do... slodyczy. Co widac na blogu :-)
Edyta