Klasyczna mizeria z ogórkami kiszonymi Mizeria słodko kwaśna z zielonego i kiszonego ogórka to prawdziwe wow! Z tym ciekawym połączeniem spotkałam się w w restauracji w Cieplicach. Mizeria w takim wydaniu to dla mnie coś nowego. W ogóle należę do tej grupy ludzi, którzy jedzą tylko mizerię na słono, na słodko jest dla mnie nie do przyjęcia. Mizeria bez cukru Nie ukrywam, jestem osobą wybredną, żeby nie powiedzieć zmierzłą. 🙈 Mam takie swoje anty, że choćby nie wiem co, nie ruszę. I nie chodzi tu o to, że nie ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.