Domowe kluski śląskie – przepis na miękkie i sprężyste ciasto

Domowe kluski śląskie – przepis na miękkie i sprężyste ciasto

Domowe kluski śląskie – przepis na miękkie i sprężyste ciasto

Kluski śląskie to klasyka polskiej kuchni, uwielbiana zarówno w rodzimym województwie, jak i w innych regionach kraju. Te miękkie, sprężyste kluski z charakterystycznym wgłębieniem świetnie pasują do dań obiadowych np. mięsnych sosów, rolad czy modrej kapusty. W tym artykule pokażemy, jak przygotować kluski śląskie, które zawsze wychodzą perfekcyjnie. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.