Przepis na : deser
Scroll down for recipe in English. Gdy temperatura na zewnątrz spada a ja mam ochotę na coś słodkiego - odpalam piekarnik :) Okres jesienno-zimowy to idealny czas na małe co nieco w postaci owoców pod chrupiącą ciepła kruszonką. Moja zimowa wersja crumble składa się z żurawiny i cynamonu. Dodatek słonecznika to również miła niespodzianka dla kubków smakowych :) Składniki: (4 porcje) 400 g. żurawiny 4 łyżki cukru trzcinowego 110 g. masła 150 g. mąki pszennej 100 g. cukru białego 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 ły... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...