Twaróg

Twaróg

Twaróg

Składniki: (na około 450- 500 g. twarogu) 3 litry mleka (najlepiej prosto od krowy) Mleko (świeże, nieprzegotowane) wlej do garnka o grubszym dnie. Przykryj pokrywką i postaw w ciepłym miejscu na 2 - 3 doby. Jeśli po około 10 godzinach na mleku utworzy się  śmietana, zbierz ją delikatnie łyżką. Po 2 - 3 dobach mleko się "zsiądzie", zrobi się kwaśne mleko. W tym czasie nie mieszaj mleka! Po 2 - 3 dobach zdejmij pokrywkę i postaw garnek na małym ogniu. Podgrzewaj mleko do czasu, aż kwaśne "płaty" mleka zaczną ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję