Ten wegetariański pasztet z batatów musi znaleźć się na Waszych wielkanocnych stołach. Koniecznie spróbujcie go z szybką konfiturą z żurawiny. Do tego świeżutkie chrupiące pieczywo. Jest przepysznie! Składniki: 2 łyżki oleju 1 łyżka masła 1 cebula 600 g obranych batatów 2 jajka na twardo 2 jajka surowe 90 g mielonych migdałów 2 łyżki mąki kukurydzianej 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka soli kala namak pieprz 2 łyżki sezamu Konfitura: 200 g suszonej żurawiny... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...