Jogurt naturalny

Jogurt naturalny

Jogurt naturalny

Składniki: 1,5 litra mleka (najlepiej prosto od krowy. Jeśli z supermarketu to świeże pasteryzowane) 7-8 łyżek kupnego jogurtu naturalnego (najlepiej takiego, który w składzie ma tylko: mleko, żywe kultury bakterii) Mleko krowie przegotuj. Kiedy mleko już trochę ostygnie i będzie mieć temperaturę 43-44°C (sprawdź termometrem kuchennym) dodaj do niego kupny jogurt i dokładnie wymieszaj. Garnek z zaszczepionym mlekiem przykryj pokrywką i utrzymuj w temperaturze 35-38°C przez 6-8 godzin (możesz też przelać mleko d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.