Ciasto czekoladowe z chrupiącym karmelem (bez glutenu, wegańskie)

Ciasto czekoladowe z chrupiącym karmelem (bez glutenu, wegańskie)

Ciasto czekoladowe z chrupiącym karmelem (bez glutenu, wegańskie)

Wiadomo, że czekoladowe ciasto zawsze jest pyszne ale jeśli połączycie je z chrupiącą warstwą karmelu kokosowego to dopiero wyjdzie prawdziwa PETARDA 💥  Do kawki czy do kubka ciepłego mleka takie ciacho jest idealne 😍 Ciasto kakaowe (ok 19x20cm): -100g mąki ryżowej -100g mąki gryczanej -50g kakao -100g oleju rzepakowego -110g cukru kokosowego Nutura -2 łyżki mielonego lnu + 10 łyżek gorącej wody -150ml mleka kokosowego (100ml z puszki zostawić do karmelu) + 100ml wody -1 łyżeczka proszku do pieczenia - ½... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Candy Pandas

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.