L emoniadę też można pić w chłodniejsze dni. Taką na gorąco. Ma mnóstwo smaku, aromatu i witamin. Przyprawy takie jak cynamon, kardamon, świeza kurkuma i imbir oraz gałązka rozmarymu wzbogacają smak. Składniki: woda wrząca - 1 litr grejpfrut - 1 szt. laska cynamonu - 1 szt. kardamon nasiona - 2 szt. imbir świeży - 5 plastrów kurkuma świeża - 5 plastrów mandarynka lub pomarańcza - 1 szt. rozmaryn gałązki - 2 szt. sok z rokitnika - 100 ml Przygotowanie: Pokrojoną mandarynkę oraz grejpfruta wrzucamy do dzbanka, dod... czytaj dalej...
Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...