Kisiel z żurawiny i dzikej róży

Kisiel z żurawiny i dzikej róży

Kisiel z żurawiny i dzikej róży

Przepis na : deser

K isiel. Nie zawsze go lubiłam w dzieciństwie. Był dla mnie po prostu mdły. Taki zrobiony w domowym zaciszu smakuje wybornie. Wspaniale pasuje do niego tajska bazylia. Uwielbiam to zioło. Desery w jej towarzystwie zyskują. Składniki: 2 porcje 200 ml soku z dzikiej róży  100 ml zimniej wody garść żurawiny  1 łyżka cukru trzcinowego  skórka z cytryny lub limonki trochę  3 łyżeczki skrobi ziemniaczanej  Przygotowanie: Żurawinę kroimy na pół. Przekładamy do garnka i wlewamy wodę. Gotuje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.