
Przepis na : kolacja
Luksusowa przekąska, idealna na przyjęcia. Chrupiące grzanki z pastą z karczochów polane oliwą truflową. Na wierzch możesz położyć kapary, łososia, szynkę prosciutto cotto, oliwkę, marynowanego grzybka lub tak jak ja suszonego pomidora i bazylię. SKŁADNIKI: 2 słoiki karczochów w oleju lub w zalewie 1 łyżeczka sosu sojowego bagietka Dodatki: 2 suszone pomidory kilka orzechów włoskich prażonych z łyżeczką miodu plasterek szynki prosciutto cotto sól czarna opcjonalnie oliwa truflowa rukola bazy... czytaj dalej...

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...
Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...