Szybka do zrobienia, bardzo prosta a zarazem smaczna przekąska imprezowa. Około 10 kulek o wielkości orzecha włoskiego 250 g sera twarogowego półtłustego 50 ml słodkiej śmietanki sól pieprz 2 łyżki posiekanego koperku lub szczypiorku Dodatkowo do panierowania sezam i czarnuszka posiekane orzechy prażony słonecznik Twaróg przełożyć do miski i rozgnieść widelcem, wlać śmietankę i dokładnie wymieszać. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem, wsypać koperek lub szczypiorek, wymieszać. Na talerzyki wsyp... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...