Przepis na : deser
Firma Winiary wypuściła na rynek galaretki o nowym smaku arbuzowym i jagodowym. Musiałam je wypróbować i wpadłam na pomysł żeby zrobić deser "nabity w butelkę". Połączyłam ananas i jagody z galaretką i wyszedł idealny deserek na letnie popołudnie. Składniki 1,5 puszki ananasa z puszki 2 galaretki jagodowe Winiary (na 375 ml) 650 ml wody borówki amerykańskie lub jagody Przygotowanie:Galaretki zalać przegotowaną wodą wymieszać i odłożyć do lekkiego stężenia. Z butelki plastykowej ściąć górę. Ułożyć odsączon... czytaj dalej...
Tak, stężała bezproblemowo ale dałam mniej wody bo ananas ma w sobie sok.
Piękna rolada wyszła :) Fantastyczny pomysł. Bardzo mi się podoba i chętnie wypróbuję :)
Wygląda super!:)Zapraszam do mnie! Dzisiaj - puree z zielonego groszku!www.paczekwkuchni.blogspot.com
Swietny pomysl jak zawsze u CIebie! :) Z puszki ananas jest OK ale ze swiezym by nie stezala galaretka :)
Widzę Alu że wpadłaś na podobny pomysł - deser z butelki :DZerknij tutaj http://gotuj-sam.blogspot.com/2014/05/biay-salceson-naszpikowany-owocami-i.htmlPozdrawiam - Nina :)
Mega pomysł, ale czy przy rozcinaniu butelki galaretka nie rozwali się?
nie, ale tak jak piszę musisz zmniejszyć ilość wody i dobrze schłodzić