szybka kremówka - 801 przepisów (strona:10/54)

Sniezne kule 77

Pralinki są efektowne i wbrew pozorom szybko można je zrobić. SKŁADNIKI : -2 białe czekolady -wiórki kokosowe -płatki migdałowe - skórka otarta z pomarańczy - szklanka śmietanki kremówki Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietankę. Mieszamy do uzyskania stałej konsystencji. Następnie przelewamy czekoladę do 3 kubeczków . Do każdego z kubków wrzucamy inne dodatki do pierwszego wiórki, do  drugiego posiekane płatki migdałowe

dlaSmaQ
Ciasto porzeczkowe toffi 164

kajmakową, jednak wcześniej lekko ją podgrzejcie, gdyż schłodzona ciężko się rozsmarowuje. Na to druga i ostatnia warstwa ciastek.   Kremówkę należy ubić z cukrem i na końcu dodać rozpuszczoną we wrzątku  żelatynę (1/5 szklanki wrzątku). Gotową masę szybko wylać na ciastka i równomiernie rozsmarować.   Następnie do ostatniej porcji  dżemu, jeżeli jest zbyt rzadki, dodać rozpuszczoną

Jadło i czytadło
Krem bananowy do ciast/ tortów 184

Smaczny i szybki krem bananowy do deserów, ciast i tortów. Składniki: 3 banany 1 łyżka soku z cytryny ½ litra śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 2 opakowania usztywniacza śmietany- fix Wykonanie: Banany skropić kwaskiem, a schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i fixami. Poduszone drobno banany dodać do kremu. Wymieszać

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto bezowe, czyli sto lat! 187

puszki mleka skondensowanego dla paru łyżek wydało mi się bez sensu - do kuchenki mikrofalowej włożyłam parę krówek z 2 łyżkami kremówki i włączyłam promienie na 3 minuty. Po wyjęciu dokładnie wymieszałam i zostawiłam do przestygnięcia. Polewa powstała więc szybko i sprawnie :) Smacznego :) Koniecznie zajrzyjcie na Ewa Kuchennie na facebooku

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
684. Wyjazdowo, po raz kolejny. 70

Kremowa owsianka* z borówkami i jagodami oraz miodem Sprawdzone, szybkie, a nadal genialne w smaku.  Chodzę, czytam, chodzę i znów czytam. Moknę w deszczu i

More food, love and dreams
Rolada ze wzorkiem 291

mało elastyczne, żeby dało się je zawinąć. Odsączamy mandarynki z puszki. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody. Ubijamy schłodzoną śmietankę kremówkę z dodatkiem cukru. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Płynną, ale niezbyt ciepłą, żelatynę wlewamy do masy i szybko miksujemy. Krem wstawiamy do lodówki na 15 minut. Rozwijamy roladę, nakładamy krem i mandarynki z puszki. Zwijamy roladę, tak żeby

Ciastkozercy
Mus z białej czekolady ... 233

deszczową pogodę, należy nam się coś słodkiego, z owocami i czekoladą. No ta to zawsze jest idealna na poprawę humoru :) Szybki deser dla czterech szczęśliwców, chyba że zrobimy go więcej, albo zjemy wszystko sami. Składniki: 300 ml śmietany kremówki 200 g białej czekolady 2 łyżki mleka 6 łyżeczek żelatyny 3 łyżki gorącej wody 100 g płatków migdałów

Niezły Młynek
Mus truskawkowy z bitą śmietaną 201

Deser wymyśliłam na szybko, bo zostało mi trochę truskawek do wykorzystania. Koktajle lekko się nam już przejadły, a w lodówce była  kremówka... Starałam się, aby deser nie był zbyt słodki, więc osoby lubiące więcej słodyczy powinny zwiększyć ilość cukru. Mus truskawkowy z bitą śmietaną Składniki: 500 g truskawek 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru 2 łyżki

Kulinarne przygody Gatity
Deser ze świeżym ananasem 178

deseru czy upieczenie ciasta a najdzie nas ochota na coś dobrego albo mamy niespodziewanych gości, możemy przygotować bardzo prosty i szybki deser z owocami. Kombinacji jest naprawdę bardzo wiele, wystarczy odrobina fantazji. Ja tym razem miałam w lodówce kremówkę i mascarpone a na półce od kilku dni leżał ananas, którego zresztą wypadało wreszcie zjeść ;) Deser można oczywiście odchudzić

Ze smakiem i z pasją
Spaghetti carbonara z przyprawą 170

często gości na naszym stole. Tym razem wypróbowałam z mieszanką przypraw do spaghetti carbonara Kamis. Jest to danie które można szybko przygotować z niewielkim nakładem pracy a efekt jest rewelacyjny. Składniki: 250 g makaronu do spaghetti 250 ml kremówki 150 g boczku wędzonego w plasterkach 1 cebula mniejsza 4 żółtka 4-5 łyżeczek przyprawy do spaghetti carbonara Kamis pieprz

Ala piecze i gotuje
Polędwiczki wieprzowe z zielonym pieprzem 201

Zapraszam na polędwiczki wieprzowe. Są bardzo delikatne, szybkie do przygotowania i zawsze elegancko się prezentują. Lekkie i odświeżające za sprawą zielonego pieprzu, którego smak świetnie współgra ze słodką śmietanką i delikatnym mięsem polędwiczek. Zielony pieprz to najbardziej łagodna odmiana pieprzu, jednak nic nie traci na wyrazistości. Doskonale nadaje się do sosów. Przy przygotowywaniu polędwicy, by była miękka i soczysta, trzeba(...)licząc na 500 g około 15 minut. Składniki : polędwiczka wieprzowa około 500 g 2 łyżki masła ghee lub oleju 2 łyżki zielonego pieprzu ze słoiczka 150-200 ml śmietany kremówki sól, pieprz Wykonanie : mięso obkroić z błon i powięzi. Pokroić w 2 cm plastry. Rozgnieść otwartą dłonią, nie ma potrzeby rozbijania tłuczkiem. Pospolić i oprószyć pieprzem. Dodatkowo każdą polędwiczkę obwiazałam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chłodnik truskawkowy z ciasteczkami 121

Wiosna idzie pełną parą. Już ma się ochotę na szybkie, pełnowartościowe, owocowe śniadania. Uwielbiamy truskawki, więc postanowiłam zrobić błyskawiczny chłodnik, który smakuje obłędnie! Dodatkiem do tego mogą być ciastka pełnoziarniste belVita. Potrawa jest wyśmienita i polecam każdemu! A bita śmietana zanurzona w kremowym truskawkowym chłodniku rozpływa się w ustach. Do tego wygląda obłędnie, mimo, że ja do mistrzów fotografii(...)listki melisy do dekoracji Wykonanie: Truskawki zmiksować, dodać maślankę i zmiksować na gładką masę. Dodać cukier kryształ i cukier wanilinowy i wszystko razem wymieszać. Migdały uprażyć na suchej patelni. Kremówkę ubić na bitą śmietanę. 1/3 odłożyć, a 2/3 dołożyć do masy truskawkowej, którą ubić z śmietaną. Do miseczek nakładać porcję chłodnika, udekorować bitą śmietaną, posypać płatkami migdałów, listkami melisy. Podawać

dom-agi.pl
Mus czekoladowy z chili 116

Niech ktoś zatrzyma wreszcie świat, ja wysiadam..." Za dużo. Za szybko. Za mało czasu. Tak można określić mój poprzedni tydzień. W dodatku problemy z internetem znacznie utrudniły mi próby jakiejkolwiek aktywności na blogu. No i za zimno:P Czy Wy także widzicie za oknem to co ja? Zimę?! Że co?!? To chyba jakaś pomyłka:P  Fakt(...)kąpieli wodnej. Żółtko ubić na puszystą masę z połową łyżki cukru. Dodać przestudzoną czekoladę. Białko ubić na pianę, pod koniec ubijania dodać resztę cukru. Delikatnie połączyć z musem. Kremówkę ubić na sztywno. Delikatnie połączyć z masą czekoladową. Dodać chili*. Rozłożyć do pucharków i schłodzić. Można dowolnie udekorować, np. śmietaną. Ja użyłam pokruszonych bezów i gotowych serduszek z czekolady

My simple kitchen
Świętujemy: drugie urodziny Pożeraczki! I boska tarta czekoladowa 142

solą. Dodać pokrojone w kostkę masło, wetrzeć je w mąkę. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Chilli pokroić, nasiona kardamonu zmiażdżyć nożem. Umieścić w garnku razem z cukrem i kremówką, zagotować.  Odstawić do całkowitego ostudzenia, na mniej więcej 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CUSTARD CZYLI GALARETKI Z ANGIELSKIM SOSEM WANILIOWYM 168

zaserwować sobie i domownikom prosty i stary jak świat deser: galaretkę :)  Możemy podać ją z owocami, ubitą śmietaną kremówką lub jej  chudszym zamiennikiem tzw "śnieżką" Ponieważ akurat nie miałam pod ręką żadnych owoców do wzbogacenia deseru, zrobiłam szybki i banalnie prosty angielski sos waniliowy czyli tzw. custard.  Znacznie rzadszy od naszego budyniu podawany w Anglii jako

Walijskie Pichcenie
Czekoladowa Rozkosz z Jagodami 133

pieczenia. Piekłam w temperaturze ok.180 stopni przez ok. 30 minut. Po upieczeniu ciasto odłożyłam do całkowitego wystudzenia. KREM PORZECZKOWY: Kremówkę ubiłam na sztywno, pod koniec ubijania dodałam cukier puder. Następnie serek mascarpone i mus z czarnej porzeczki, zmiksowałam szybko do połączenia się składników. Masę wstawiłam do lodówki. KREM ŚMIETANKOWY: Wykonanie identyczne jak w kremie porzeczkowym, tu tylko pomijamy dodanie

Blondynka Gotuje
Pudding, czyli budyń w wersji luksusowej 157

deser przygotowałam tydzień temu. Czułam się troszkę podziębiona, potrzebowałam czegoś szybkiego, łatwego, najlepiej czekoladowego na poprawienie nastroju nadszarpniętego przed silny wiatr, który rzucał mi autem w drodze do pracy (a auto mam duże i ciężkie). Sięgnęłam po Czekoladę. 50 łatwych przepisów wydanej przez Academię Barilla, którą wygrałam jakiś czas temu w bardzo przyjemnym konkursie. No a skoro już ją wygrałam(...)warto by było zacząć ją testować...  Przepis na pudding czekoladowy był idealny - przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut, składniki niemal zawsze są w domu (ja nie miałam kremówki, więc mi się przygotowanie deseru przeciągnęło w czasie), a efekt jest naprawdę rewelacyjny. Pieczenie zajmuje sporo czasu, pod koniec trzeba puddingu pilnować - powinien mieć konsystencję sernika - ścięty wierzch, ale przy poruszeniu blaszką

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pavlova w ciemnej wersji 137

ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego 2 łyżki kakao dodatkowo: 200 ml śmietany kremówki (38%) 2 łyżeczki cukru pudru ziarenka z 1/2laski wanilii 300 g truskawek listki melisy cytrynowej Białka ubić na sztywną pianę. Partiami dodawać cukier, nie przyrywając ubijania. Dodać mąkę i ocet, szybko zmiksować. Wsypać kakao, delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką. Na papierze do pieczenia narysować okrąg(...)Piec w 120 st. C. przez 75 minut. Ostudzić. Na bezie położyć talerz, odwrócić całość, delikatnie odkleić papier. Wyłożyć na wierzch ubitą na sztywno z cukrem pudrem i wanilią kremówkę, udekorować truskawkami i listkami melisy. Smacznego! Pogoda ostatnio nie dopisuje. Pochmurno, szaro i nieciekawie. Szczerze mówiąc, zniechęca mnie to do jakichkolwiek kreatywnych działań. Jakieś pomysły na rozwianie letniej chandry

Pożeraczka, czyli raz adobrze
kawa z lodami, herbatnikami i bitą śmietaną 205

waniliowych 1 paczka herbatników (ok. 8 szt.) 1/2 szkl. mleka 2% 3/4 szkl. śmietany kremówki 30% 2 płaskie łyżki cukru pudru 4 łyżeczki kawy mielonej 1 łyżka kakao PRZYGOTOWANIE Zimną śmietanę ubić na sztywno przy pomocy miksera, na koniec dodać cukier puder i szybko wymieszać. Kawę zaparzyć w szklance wody, a następnie pozbyć się fusów. Przygotować 4 szklanki. Lody

zabawa smakiem
Lubicie brukselkę...? 204

piersi z kurczaka 1 czerwona cebula 2 łyżki masła 2 jajka 1 żółtko 100 ml śmietany kremówki (38%) 80 g żółtego sera sól pieprz Mąkę przesiać do miski, wymieszać z solą. Dodać masło, posiekać, następnie palcami wgnieść je w mąkę. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto. W razie potrzeby dodać wodę. Z ciasta uformować kulę, zawinąć szczelnie w folię(...)doprawić solą i pieprzem. Przestudzić. Ciasto cienko rozwałkować, wyłożyć do formy. Gęsto nakłuć widelcem. Ciasto podpiec w 180 st. C. przez 10-12 minut. Jajka z żółtkiem roztrzepać, wlać kremówkę, wymieszać. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, wymieszać z masą. Doprawić solą i pieprzem. Na podpieczone ciasto wyłożyć kurczaka z cebulą, zalać masą jajeczną. Na wierzchu poukładać połówki brukselek

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Torcik na zimno z borówkami amerykańskimi i porzeczkami czerwonymi. 131

pewnie macie jakieś pyszne ciasto do kawy, to i tak pokuszę Was moim ciastem :-). Torcik jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu, poza czasem oczekiwania na zastygnięcie. Skład masy serowej jest trochę nietypowy, bo zawiera naturalny serek homogenizowany, śmietanę kremówkę i maślankę naturalną. Na masę serową wylałam galaretkę o smaku owoców leśnych. Deser jest lekki, nie za słodki, delikatnie

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Eklerki z Kremem z Advocatem i Kremem Kawowym polane Polewą Czekoladowo Kawową, czyli Eklerki Blondynki ;) 186

całkowitego ostygnięcia. Jak już krem ostygł, wstawiłam go do lodówki. Zajęłam się kolejnym kremem. Kawowym. Uwaga, polewa szybko zastyga. Można delikatnie podgrzać, aby ponownie nabrała płynnej konsystencji.  POLEWA CZEKOLADOWO - KAWOWA: 100 g czekolady mlecznej 70 ml śmietanki kremówki 30 % 1 łyżka miodu akacjowego 2 płaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej 10 g masła Śmietankę wlałam do rondelka, a do niej

Blondynka Gotuje
Szybki letni deser 198

Ten deser przygotowałam już jakiś czas temu. Tak naprawdę szukałam pomysłu na zagospodarowanie nektarynek i marakui, które kupiłam zupełnie bez celu - tylko dlatego, że wyglądały smakowicie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta kakaowa z masą kokosową 195

budyniu waniliowego 100 g cukru 15 g mąki pszennej 1 jajko łyżka masła Ponadto 250 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka śnieżki 1 łyżka cukru pudru pół szklanki wiórków kokosowych Wszystkie składniki na ciasto połączyć ze sobą szybko zagniatając. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Wyjąć i rozwałkować równomiernie (najlepiej na papierze do pieczenie). Przełożyć

Złote przepisy

Proponowane wyszukiwania