Żytnie/razowe pierogi ze śliwkami

Żytnie/razowe pierogi ze śliwkami

Żytnie/razowe pierogi ze śliwkami

Przepis na : obiad

Z góry uprzedzam, wykonanie tych pierogów wymaga cierpliwości, ponieważ ciasto żytnie wyrabia, wałkuje oraz klei się o wiele gorzej niż pszenne, kruszy się, pęka, dlatego trzeba opanowania żeby nie rzucić ciastem;p zawsze miałam problemy ze sklejaniem pierogów dlatego zakupiłam sobie specjalny sprzęt, który o wiele ułatwia sprawę, w innym wypadku w ogóle bym się za to nie brała, bo moja ostatni przygoda  z lepieniem pierogów skończyła się obietnica NIGDY WIĘCEJ dlatego polecam osobą, które ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.