Świąteczny chleb z kawą i migdałami w grudniowej piekarni

Świąteczny chleb z kawą i migdałami w grudniowej piekarni

Świąteczny chleb z kawą i migdałami w grudniowej piekarni

W tym przedświątecznym czasie w grudniowej piekarni Amber pachniało w naszych domach kawą i prażonymi migdałami. A to za sprawą chleba, który wybrała Amber - świątecznego, z kawą i migdałami. Przepis pochodzi z magazynu KUKBUK . Jego autorką jest Monika Walecka. W magazynie sugerowano, by położyć na nim plastry pieczonego mięsa. Swój bochenek zjadałam z plastrami różnych serów. Składniki : 1 szklanka – 250 ml Zaczyn 1 łyżka zakwasu 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki wody Ciasto właściwe 500 g mąki pszennej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.