Grzebyki drożdżowe z makiem

Grzebyki drożdżowe z makiem

Grzebyki drożdżowe z makiem

W mroźny niedzielny wieczór prezentuję przepis na pyszne drożdżowe grzebyki z makiem. Grzebyki doskonale smakują. Ciasto jest miękkie i puszyste. To doskonała propozycja na śniadanie dla całej rodziny. Polecam!!! SKŁADNIKI: Ciasto drożdżowe: 200 ml mleka, 25g świeżych drożdży, 1 jajko, 1 łyżka cukru kryształu, 1 łyżka cukru waniliowego, 50g masła, 2,5 szklanki mąki, szczypta soli, Dodatkowo: 1/2 puszki masy makowej z bakaliami HELIO , 50g orzechów włoskich, jajko do posmarowania. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto drożdżowe: Mlek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.