Bitki z karkówki z cebulą i suszonymi grzybami

Bitki z karkówki z cebulą i suszonymi grzybami

Bitki z karkówki z cebulą i suszonymi grzybami

  Na jutrzejszy obiad polecam bitki z karkówki duszone z cebulą i suszonymi grzybami. Mięso jest kruche i miękkie. Po prostu rozpływa się w ustach. Bitki można podać z ziemniakami, kluskami śląskimi lub kopytkami. SKŁADNIKI: 1 kg karkówki bez kości, 2 cebule, 1 szklanka suszonych grzybów leśnych, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, ½ łyżki mąki, 1 łyżka śmietany 18%, 1,5 szklanki wody, olej, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Mięso pokroić na plastry i lekko rozbić tłuczkiem. Cebulę obrać i pokroić w piór... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.