Wegańskie pierogi z soczewicą, Pod Norenami

Wegańskie pierogi z soczewicą, Pod Norenami

Wegańskie pierogi z soczewicą, Pod Norenami

To drugi raz w życiu, jak robiłam pierogi J . Pracy trochę było, ale warto, a to nadzienie: rewelacyjne (można też je wykorzystać jako pastę do chleba ). Udały się, dzięki poradom mojej teściowej oraz  Lilii i Ali . Składniki na nadzienie: 1 szklanka zielonej soczewicy 2 cebule kilka łyżek oleju majeranek, mielony kminek, kumin sól, czarny pieprz Ugotuj soczewicę. Drobno pokrój cebulę i podsmaż na oleju. Dodaj do soczewicy razem z pozostałymi składnikami i zblenduj. Składniki na ciasto: ok. 500 g mąki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ciasto, wegańskie, pasty, pasta, mielone, kokosowe, sushi, chleb, zupa, do pracy, ciasto orkiszowe, drugie danie, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasto kokosowe, ciasta z masa, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.