Simit / Koulouri

Simit / Koulouri

Simit / Koulouri

Simit / Koulouri to plecione pieczywo z sezamem, bardzo popularne w Turcji i Grecji. Ma spieczoną, chrupiącą skórkę oraz miękki i puszysty środek.  Może być podawane na słodko z masłem i miodem/dżemem lub w wersji wytrawnej np. z fetą i oliwkami.  Przepis na podstawie informacji ze stron: My Little Expat Kitchen przepisnachleb.pl Składniki na 5 sztuk: 1 łyżeczka suchych drożdży 1 łyżka cukru 325 g mąki pszennej typ 450 lub 550 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oleju lub oliwy 1 małe jajko 50 g letniego mleka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy na domowy ser i chleb

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.