Prosta pizza wg K.Forkisha (Flour Water Salt Yeast)

Prosta pizza wg K.Forkisha (Flour Water Salt Yeast)

Prosta pizza wg K.Forkisha (Flour Water Salt Yeast)

    Pizza robiona mniej więcej wg K.Forkisha (Flour Water Salt Yeast). Mąka z Lidla tortowa typ 450 i młyńska typ 650, nie żadne włoskie 00, Caputo itp… Na 2 pizze: 200 g pszenna typ 450 150 g  pszenna typ 650 238 g woda zimna 2 g drożdże świeże + 3 g woda 8 g sól  + 3 g woda Wyrobić na gładko mikserem. Fermentacja wstępna w masie 6 h w t. pokojowej. W tym czasie raz złożyć po około 40 min. Podzielić  na 2 kulki 30 min  w t. pokojowej Potem schować do lodówki na co najmniej 1 godzi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy na domowy ser i chleb

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.