Kopytka dyniowe z masełkiem.

Kopytka dyniowe z masełkiem.

Kopytka dyniowe z masełkiem.

  Kopytka najlepiej smakują z masełkiem.     Składniki : 750 g ziemniaków ( waga po obraniu ) 500g obranej dyni ( bez skórki i pestek ) 2 całe jajka 3 - 4 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka soli  1/2 łyżeczki mielonej kurkumy pieprz czarny świeżo mielony 550 g mąki pszennej Dodatkowo przygotuj : 2 - 3 łyżki masła, smalcu ze skwarkami lub oliwy z oliwek ( do polania kopytek ) mąkę pszenną do podsypywania wodę do ugotowania kopytek Sposób wykonania :    Z iemniaki obieramy, myjemy, gotu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.