Klops "zajączek" ( na kanapki ).

Klops

Klops "zajączek" ( na kanapki ).

      Składniki na 2 "zajączki" : 1 kg karkówki wieprzowej 1 kg szynki wieprzowej 30 dkg podgardla lub boczku 4 jajka całe 1 sucha bułka 1 średnia cebula 6 - 7 ząbków czosnku majeranek suszony przyprawa ziołowa do mięsa mielonego pieprz czarny mielony sól kminek mielony kminek cały papryka czerwona mielona 1 - 2 błony wieprzowe ( opcjonalnie )  Sposób wykonania :    M ięso kroimy na mniejsze kawałki mielimy. Bułkę moczymy w rosole, mielimy razem z mięsem. Ja zmieliłem 1/3 mięs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.