BEZGLUTENOWY CHLEB DYNIOWY

BEZGLUTENOWY CHLEB DYNIOWY

BEZGLUTENOWY CHLEB DYNIOWY

Ten słodki chleb (ale w wersji glutenowej) jest bardzo popularny w społeczności amiszów w stanie Pensylwania. Spożywany głównie na słodkie śniadanie lub przekąska w środku dnia. Nie jest słodki jak ciasto, trochę przypomina chałkę, jest na prawdę pyszny. Wspomagałam się przepisem z książki The Homestyle Amish Kitchen Cookbook. SKŁADNIKI: - 0,5 mąki ryżowej (przesianej) - 0,5 mąki kukurydzianej (przesianej) - 0,5 mąki ziemniaczanej (przesianej) - 2 jajka - 0,5 szklanki cukru - 125 g masła - pół szklanki rod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia bezglutenowa Loli

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.