Rolady wieprzowe.

Rolady wieprzowe.

Rolady wieprzowe.

Przepis na : obiad

Rolady czy inaczej zrazy zawijane przygotowuje się  przez zawinięcie farszu w kawałek mięsa. Tradycyjnie jest to wołowina, ale można spotkać też rolady robione z użyciem innego mięsa, ja najczęściej przygotowuję je z wieprzowiny lub drobiu.Jeśli chodzi o farsz to może być najróżniejszy zależnie od gustu, najczęściej to ogórek kiszony, boczek kawałek czerstwego chleba. Moje dzisiejsze rolady są   zupełnie inne. SKŁADNIKI: plastry schabu wieprzowego (u mnie 7) 6 ogórków konserwowych 15 dag. mocno ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Autor

BeataBeata

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, roladki, ogórek, mięso, cebula, papryka, zrazy, szynka, schab, wieprzowina, ogórki kiszone, ogórki konserwowe, boczek, wołowina, chleb, mielone, obiad, mięso mielone, mięso na obiad, schab gotowany, szynka gotowana

Inne przepisy z Kuchnia Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.